Kista

-optimalt boende 17 min från Stockholms C

Kista ligger bara 17 minuter bort från centralstationen i Stockholm! Det är ungefär samma tid som många sitter på bussen i småstäder för att ta sig in till det lilla centrumet av staden. I Kista är det lätt att få optimalt boende om man räknar på pris i förhållande till avstånd. Hälften så dyrt som Solna och minst en fjärdedel av priset innanför tullarna. Du får en stor lägenhet på 40+ kvadrat för halva priset av vad du betalar för 20 kvadrat i Vasastan eller liknande, då behöver du bara åka 17 min med tunnelbana -det är smartare att lägga pengarna på något roligare än amorteringar och räntor -köp lägenhet i Kista och stå ut med 17 min på tunnelbanan!

Kista ligger i Stockholms kommun

Detta är viktigt ur skattesynpunkt. Stockholm har nämligen en av landets absolut lägsta skatter på inkomst (lön).

Om du bor i Stockholm får du så att säga 4-5% mer avkastning på din lön jämfört med orter i norra Sverige som ofta har 33-34% kommunalskatt och landstingsskatt (begravningsavgift inräknad). Du har alltså 4-5%-enheter mer att röra dig med när du flyttar till Kista, allt annat lika. Du kan se det som om du plötsligt fick ett fasträntekonto som lönen går in på på 4%, att bo i Kista är lönsamt!

 

Kista är lugnt

Tro inte på Aftonbladet bilden av Kista om ständiga bilbränder, våld och brottslighet. Verkligheten är helt annorlunda. Visst finns det problemområden i Kista med social segregation och sociala problem, men det är mest Husby och även det är väldigt lugnt normalt sett, även om det blivit värre med åren. Varför vill inte svenskarna integrera sig med utomeuropeiska invandrare? Det största problemet med integrationen är att SVENSKARNA inte vill integrera sig med invandrarna. Varför vill inte svenskarna leva med utomeuropeiska invandrare? - det är den frågan man måste lösa om man vill rädda Sverige från total segregation. Politiker och media fokuserar på invandrarna som problemet när det är svenskarna man borde inrikta sina insatser på - om man nu tror att Sverige klarar av att ta emot hundratusentals immigranter per år. Om svenskarna vägrar bo med invandrare varför fortsätter man att ta in så enormt många nya invandrare varje år? Man kanske behöver ta en paus i 10 år för immigration tills problemen är lösta? Men detta är förstås rasism.. Ärvinge på andra sidan Kista centrum är extremt lugnt och barnvänligt. En riktig idyll och smultronställe med goda kommunikationer in till Stockholms centrala delar. Ärvinge har faktiskt en av de lägsta siffrorna för brott/innevånare i hela Storstockholmsregionen. Tro inte på myten om Kista som dagstidningarna säljer upplagor på -upplev verkligheten och kom hit på visningen och se hur det egentligen är!

 Kista är billigt

Att bo i Kista är förhållandevis billigt om man jämför aktuellt pris per kvadratmeter. Minst en fjärdedel av priset innanför tullarna -och då är det bara 10-15 min längre bort med tunnelbanan. Dessutom bara 20 minuter med bil till Arlanda!

Du kan få en relativt nybyggd, modern och fräsch lägenhet i Ärvinge för en bråkdel av en gammal sliten lägenhet i innerstan -där inne är lägenheterna också väldigt små och man hör när någon spolar 3 våningar bort osv.

 

Kista är nära till naturen

Det stora Järvafältet med fantastisk natur att vandra omkring i eller att ta en joggingrunda på i något av de många löparspåren är en riktig dröm som få andra får uppleva i en storstadsregion där boendet ändå i tid räknat är så nära de centrala delarna av staden, nästan unikt i ett internationellt perspektiv. Du kan t.o.m möta ett och annat rådjur och även testa att mata kossorna i hagarna som ligger runt omkring löparspåren. Det är heller inte ovanligt att du möter en häst på Järvafältet, med andra ord en mycket trevlig miljö för barnfamiljer.

 

Kista har allt

Du har Kista Galleria med allt man kan tänka sig, du har skolor och daghem inpå knuten, det finns vårdcentraler, tandläkare och ett flertal apotek. Du har dina potentiella arbetsgivare precis runt hörnet -speciellt om du bor i Ärvinge där bostäder samsas med kontor och IT-företag. Det gör att det är liv och rörelse dygnet runt i området vilket drastiskt reducerar vardagsbrottsligheten.

 

Kista Galleria 

Sveriges längsta öppettider, systembolag, Åhléns, Bio, klädbutiker och allt däremellan. Visste du att Kista Galleria har Sveriges största restaurangtorg med ett 20-tal restauranger i foodcourten. Du hittar också Europas modernaste gokartbana på plan -2 under Filmstaden, bilarna har en topphastighet av 70kmh -det går undan!

Läs mer på Kista Gallerias egna sidor

gratis kreditkort från Norwegian - bankkort med gratis uttag av kontanter utomlands. Ingen årsavgift på kreditkortet.