Skatt vid försäljning av bostadsrätt 2018Skatt på bostadsrätt. Har du avyttrat en bostadsrätt under 2019? Då är det hög tid att börja fundera på hur du ska hantera skatten på vinsten. Har du sålt en bostadsrätt med vinst måste du deklarera försäljningen och vinsten från bostaden i deklarationen som ska vara inne i maj 2020. När ska jag deklarera försäljning av bostadsrätt som gjorts under 2019? 

Vad är skatten på bostadsrättsförsäljning?

Skatten vid försäljning av privatbostad (bostadsrätt) är 22%

När ska jag deklarera försäljningen av bostadsrätten?

Den ska deklareras för inkomståret då den säljs. Om du har sålt en bostadsrätt 2019 så ska den deklareras i maj 2020 i inkomstdeklarationen.

Deklaration av bostadsrätt 2020

Deklarera reavinst på bostadsrätt

Redovisa försäljning av bostadsrätter

Hur gör man när man redovisar en försäljning av en bostadsrätt? Hur gör man med skatten på försäljning av bostad? Vilka avdrag kan man göra när man säljer bostad. Läs mer om vad som gäller för bostadsrätter här.

När ska reavinsten för 2019 redovisas?

Har du sålt en bostadsrätt eller annan fastighet under 2019 är det ingen panik, du kan lugnt vänta tills 2020 med att ta upp den i deklarationen. Har du gjort stor vinst över 30K så tänk på att allt över 30000 ska vara inbetalt i mitten av februari 2020 för att undvika extra räntor.

Var kan jag få mer info om försäljning av bostadsrätter?

Här kan du läsa allt du behöver veta om bostadsrätter, skatt på vinst, regler för avdrag osv

Var hittar jag bilder på bostadsrätter?

Här kan du se visningsbilder för en bostadsrätt

16 okt 2014